HomeMobileAndroidGata, e oficial: LG renunta la divizia de smartphone si mai dispare...

Gata, e oficial: LG renunta la divizia de smartphone si mai dispare unul dintre inovatori!

LG a anunțat astăzi că va renunța la divizia de smartphone-uri și acest lucru se va întâmpla din iulie 2021.
LG a anunțat astăzi că va renunța la divizia de smartphone-uri și acest lucru se va întâmpla din iulie 2021.

Decizia LG de a ieși de pe piața smartphone-uri nu e ceva la care să nu ne așteptăm: ultimele zvonuri legate de faptul că firma coreeană este în căutarea unui cumpărător au venit de ceva vreme, asta peste rezultatele financiare sub așteptări înregistrate în ultimii ani. În schimb, LG se va concentra pe alte domenii de viitor cum ar fi componentele pentru automobilele electrice, dispozitivele IoT, casa inteligentă, roboți, AI și servicii (de exemplu licența de webOS).

Deși logică și așteptată de multă vreme, mișcarea LG va lăsa piața de smartphone-uri într-o și mai mare degrigoladă, cu companiile chinezești în continuă cursă de copiere Apple și fără nici-un brand dispus să investească cu adevărat în inovație. După ieșirea HTC de pe piață am spus același lucru: datorită unor inovatori precum taiwanezii și coreenii piața de smartphone-uri este aici. Ideea de a folosi software personalizat peste sistemul de operare (HTC Sense), introducerea mai multor camere foto și chiar (LG), ideea de design curbat (LG), carcasa din piele, display-ul wide 21:9 propus tot de LG sunt numai câteva dintre inovațiile care au fost introduse de aceste companii care nu au putut ține pasul cu bugetele imense de marketing aruncate de Apple, Samsung, Xiaomi și Huawei pentru a-și poziționa produsele în fața utilizatorilor.

La fel ca în cazul Windows Mobile, HTC și ieșirea LG mi se pare o pierdere foarte mare pentru noi ca utilizatori, indiferent dacă foloseam sau nu produsele acestor branduri. Eu am pornit în aventura Android cu HTC, folosind în paralel aparatele HTC cu Windows Mobile/Phone și am cochetat cu aparate LG. Mi-au plăcut și le-am considerat ca având personalitate și am apreciat dorința de inovație a acestor companii și faptul că au avut curajul să stea împotriva curentului și să propună altceva. Din păcate propunerile lor au fost integrate de concurență în anii următori și automat au devenit normalitate.

În cazul LG, actualele modele de smartphone-uri vor rămâne la vânzare și pentru ele compania va oferi suport. Viitorul smartphone cu display rulabil e foarte posibil să nu mai vadă niciodată lumina zilei, sau măcar nu sub brandul LG (deși e posibil să existe o colaborare cu alt producător dispus să investească).

LG Wing, unul dintre ultimele smartphone-uri inovatoare lansate de compania coreeană.

Cu asta se mai închide un capitol din povestea smartphone-urilor și lasă pe piață Samsung și Apple în fața conglomeratului constituit din toate brandurile chinezești în frunte cu Huawei, Xiaomi, Oppo.

În acest context sunt foarte curios să văd de unde va mai veni progresul, pentru că în afară de Huawei nu văd nicio companie din China capabilă și dornică să vină cu ceva inovație. Așa că greul va pica pe urmele Apple și Samsung, companii care au un mecanism de profit foarte bine pus la punct și pentru care orice decizie trebuie să aducă profit și nu inovație. De unde cred că în perioada următoare o să asistăm la o reîncarnare a acelorași smartphone-uri deja fumate, poate cu mici diferențe la nivel de display, carcasă.

Sper să mă înșel și să mai fie loc de inovație.

Anunțul oficial al LG este aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep