HomeFeaturedFocus5 lucruri ce scot flagship-ul LG G4 in fata concurentei

5 lucruri ce scot flagship-ul LG G4 in fata concurentei

LG G4

Cu ce se individualizează LG G4 în fața concurenței? De ce merită să fie cumpărat? Sunt doar câteva din întrebările pe care le primesc constant de la prieteni și cunoscuți ori de câte ori sunt văzut cu LG G4 în mână.

Am încercat să răspund mai pe larg la aceste întrebări într-o serie de articole începută cu ”5 motive pentru care merita sa va cumparati smartphone-ul LG G4”, ”Cum sa faci poze mai bune cu LG G4”, ”8 sfaturi pentru cresterea autonomiei lui LG G4” pentru ca de curând să mai scriu și ”Cam ce poze poate face camera profesionala din LG G4” și ”5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre excelenta camera foto de pe flagship-ul LG G4”.

Cu toate astea au mai rămas lucruri interesante pe care ar trebui să le știți ca să vă completați imaginea despre LG G4. E vorba despre acele lucruri care individualizează LG G4 și îl recomandă în fața concurenței.

LG G4

La nivel de specificații tehnice LG G4 nu a reușit să fie un cel mai bun până la sfârșitul lui 2015, dar în mod cert nu are o configurație de neglijat. Chiar și acum, la aproape 6 luni de la lansare LG nu are de ce să ascundă G4, e unul dintre cele mai bune smartphone-uri lansate în acest an. Specificațiile sale arată cam așa:

  • Dimensiune: 148.9 x 76.1 x 6.3 – 9.8mm
  • Greutate: 155g
  • 5.5-inch Quad HD LCD display (2560 x 1440 și 538ppi)
  • Qualcomm Snapdragon 808 CPU
  • 3GB DDR3 RAM
  • 32GB eMMC flash memory
  • microSD support
  • 16-megapixel cameră foto principală cu f/1.8, și stabilizare optică a imaginii (OIS)
  • 8-megapixel cameră frontală cu f/1.8
  • LTE-Advanced support
  • 802.11 a/b/g/n/ac Wi-Fi
  • Bluetooth 4.1
  • NFC
  • Baterie interschimbabilă de 3000 mAh (440 ore în standby și 14 ore de convorbire)
  • Wireless charging
  • Android 5.1 Lollipop (cu update către Android 6.0 Marshmallow și shell-ul LG UX 4.0)

Aici nu sunt multe lucruri de spus: în nicio situație LG G4 nu o să vă dezamăgească din punctul de vedere al performanței

1. Carcasă din piele

LG G4

LG a considerat că merită să individualizeze LG G4 cu o carcasă acoperită cu piele. Așa cum avem portofel de piele, ceasuri elegante cu curea de piele, de ce să nu avem și smartphone-ul învelit în piele?

Eu dau dreptate oficialilor LG care au decis să vină cu carcasă din piele. Mi-a plăcut extrem de mult varianta de piele, o recomand la fel de bine și pe cea maronie. Îți face plăcere să folosești smartphone-ul în medii oficiale, nu ai de ce să te temi de reacția celor din jur, din contră, o să fie interesant să îi vezi cum reacționează.

Acum mai e un lucru cert, gusturile nu se discută. Așa că dacă nu vă place carcasa din piele puteți să o folosiți pe cea standard, livrată în pachet, din plastic.

Sper totuși să vă tenteze povestea carcasei de piele:

2. Display-ul QHD

LG G4 are un display QHD (1440 x 2560 pixeli) cu o diagonală de 5.5 inci, teoretic similar cu cel de pe modelul G3 de anul trecut. LG spune însă că noul display beneficiază de mai multe îmbunătățiri care vizează posibilitatea de a reda mai bine culorile (20% mai bune față de G3), 25% mai strălucitor și cu 50% mai bun la contrast.

image

Ecranul este de asemenea puțin curbat, nu la fel de tare ca în cazul lui LG G Flex 2 pe motiv că poate să reziste mai bine micilor accidente inerente folosirii. În plus, noul display este și mai economic decât cel de pe G3 contribuind la creșterea autonomiei lui G4.

3. Knock Code

De ceva vreme fiecare producător de smartphone a încercat să vină cu soluții proprii vizavi de modul de deblocare al aparatului și implicit cu opțiuni mai avansate de securitate. LG nu a introdus pe G4 senzorul de amprentă dar a păstrat ideea de Knock Code, cea prin care utilizatorului poate să își definească propria succesiune de atingere a ecranului ce va fi interpretată drept cod de deblocare.

De ce e important? Pentru că face mult mai greu de detectat șablonul de deblocare în comparație să zicem cu opțiunile clasice oferite de Android.

4. Smart Settings

Sistemul smart introdus de LG pe modelul G4 face utilizarea acestui flagship extrem de simplă. Să vă dau câteva exemple: îi spui de exemplu că dacă ești acasă să activeze WiFi-ul și să te conecteze automat, sau dacă detectează Bluetooth-ul mașini să pornească automat aplicația X. Din meniul General > Smart functions găsiți aceste elemente.

LG G4

Sunt trei secțiuni în zona Smart Settings: acasă, away (adică în afara casei) și zona de accesorii. În primele două se setează nivelul sunetului, dacă să fie sau nu pornite conexiunile Bluetooth sau WiFi. Iar despre partea de accesorii v-am spus deja. Mi-a plăcut extrem de tare să știu că atunci când mă urc în mașină pleacă automat TuneIn Radio și pot asculta muzică de pe Internet când conduc, prin sistemul Bluetooth al mașinii.

Și mai fain este că aceste setări pot să fie blocate și nu vor fi schimbate decât dacă vă dați acordul explicit.

5. Focalizare cu laser

LG G4

Am lăsat la sfârșit un element despre cam mai vorbit: focalizarea cu laser pentru camera de pe LG G4. Datorită acestei mici adiții LG G4 e capabil să focalizeze rapid și poate genera poze de calitate în mai toate condițiile de iluminare. Este una dintre acele funcții pe care nu și-o dorești de la început dar după ce ajungi să o folosești nu vei mai vrea să renunți la ea.

Și cu asta am încheiat. Dacă cumva erați încă indeciși dacă merită sau nu LG G4, răspunsul e deja clar: dacă vreți un smartphone care să arate bine, să facă poze excelente și să aibă un preț corect, LG G4 e răspunsul.

NU UITAȚI: noi dăm un LG G4 ca premiu într-un concurs la care încă mai puteți participa!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

3 COMENTARII

  1. ESTE PRIMUL MODEL DE SMARTPHONE ANDROID LG CU O CAMERA EXCELENTA SI OPTIUNI AVANSATE DE CONTROL MANUAL PENTRU REALIZAREA POZELOR.G4 POATE SA INLOCUIASCA O CAMERA DIGITALA CLASICA,LUCRU PE CARE PUTEM SA IL CONFIRMAM:SUNT SITUATII IN CARE LG G4 SE DESCURCA SA FACA POZE MULT MAI BUNE DECIT MULTE DIN CAMERELE FOTO DIGITALE EXISTENTE PE PIATA.

  2. uncțiile foto introduse în LG G4 odată cu controlul manual oferit prin aplicația de management a camerei foto sunt elemente diferențiatoare

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep